Какво е почистване на клошарско жилище?

Почистване на клошарско жилище става от специализирано обучени служители. Клошарското жилище е особен вид жилища, в които обикновено живеят хора с проблеми в психичното здраве. Такива хора изпитват особено привличане към това да събират непотребни вещи.

Клошарски жилища се образуват на места в изоставени сгради или път в съвсем нормални жилищни сгради. Клошарите са хора, които нямат собствен дом. Те се нанасят в жилище, което не е собственост на никой и постоянно складират непотребни и счупени вещи. Тук обаче е важно да споменем, че за да се образува клошарско жилище не е задължително собственика на жилището да бъде клошар.

Има множество хора, които имат проблем наречен вехтомания. Вехтоманията е свързана с пораждане на чувство за съхранение на всичко, колкото и да е ненужно то. Жилищата, които могат да бъдат причислени към клошарски жилища обикновено са силно замърсени. Защото са отрупани с много отпадъци и мебели, които счупени или потребни.

Изхвърлянето на отпадъците крие рискове от заболявания, тъй като под цялата купчина боклук не се знае какво може да се открие, затова е важно екипът, който ще извърши почистване да бъде добре екипиран.

Задължително е екипът, който ще извърши почистване да бъде екипиран добре и да не пипа отпадъците и всичко в дома с голи ръце. Всички клошарски отпадъци трябва да бъдат щателно дезинфекцирани с дезинфектант като при почистване след труп с чистачи.

Почистване на клошарско жилище в София

Когато нашите клиенти желаят да се извърши почистване на клошарско жилище, ние от наша страна им предоставяме план за почистването му. Обикновено този план освен почистване включва изхвърляне на много мебели, уреди и отпадъци. Вехтоманите често трудно понасят гледката на това да се изхвърлят непотребни вещи. Нашата фирма почиства клошарски жилища на територията на град София, като се отзовава на различни случаи. Почистване на клошарско жилище е не лека задача именно, защото в тези помещения е пълен хаос.

В град София най-честия случай,  с който се сблъскваме е свързан с получаване на оплакване от съседи за наличие на клошарско жилище в блок. Вехтоманите понякога сами ни търсят, тъй като имат проблем със съседите си. Клошарските жилища са изключително мръсни и понякога има миризма на мърша, тъй като може да се открие оставена храна от преди месеци.

При почистването им в град София нашия екип предприема дейност по демонтиране, изхвърляне и извозване на стари, прогнили, непотребни мебели и вещи. Нашата фирма разполага със собствени камиони, с които транспортираме непотребните вещи без да нарушаваме нормалния начин на живот на съседите.

Почистване на клошарски жилища в цялата страна

Освен в град София ние предлагаме услугата почистване на клошарски жилища и в цялата страна, тъй като клошарско жилище може да се образува във всеки един град в България.

Клошарските жилища са вредни за околната среда, тъй като са пълни с неразградими материали. А и са доста опасни за нас хората, тъй като множество болести се развиват в тях.

В едно клошарско жилище могат да се открият вредители като:

Мебели и уреди, които изнасяме и изхвърляме  от клошарско жилище са:

  • Дивани, дюшеци и пружини
  • Секции, табуретки, фотьойли
  • Спални, матраци и одяла
  • Столове и маси
  • Гардероби и шкафове
  • Мивки, тоалетни чинии, душове
  • Печки за отопление и лампи

Изхвърлянето на мебели и уреди може да се извърши така, че да оставим помещението празно без никакви мебели и чисто с приятна миризма!

Защо е важно да се почистват клошарските жилища?

Клошарските жилища трябва да се почистват, тъй като ако продължава да се трупа в тях, те стават място, в което  няма къде да живее собственика. От друга страна миризмата, която идва от едно клошарско жилище вреди и пречи на съседите, които живеят в близост до това жилище. Освен това са нелицеприятна гледка, създаваща чувство за занемареност, бедност и мърсотия. Устройването на тези жилища е пряко свързано с нисък стандарт на живот.

Почистване на клошарско жилище