Какви мерки трябва да предприемем след откриването на труп?

Почистване след труп и дезинфекция е тежка услуга, която изисква добро облекло на служителите ни.

Опитът ни е показал, че ситуации, които са свързани с откриване на трупове са тежки и непоносими гледки за почистване и дезинфекция.

Труповете, които сме откривали изоставени могат да бъдат в следствие на фактори като:

При подобни случаи, труповете имат различни характеристики.

Те са свързани с времето за разлагане, което зависи от възрастта на починалия, телосложението му, както и от причината и темпа за настъпване на смъртта.

При вече настъпила смърт, следват редица физиологични, биохимични и анатомични промени.

Те водят до наличието на секрети, ускоряващи процесите на разлагане на човешкото тяло.

Секретите могат да бъдат:

  • Кръв
  • Урина
  • Фекалии
  • Сперма
  • Други видове секрети

Когато се наложи в резултат на редица обстоятелства, трупът да престои по – дълго време, тези секрети стават основна причина за замърсяване.

Това води след себе си бактерии, които причиняват инфекциозни заболявания.

Почистване след труп и дезинфекция

Най-ефективният начин за почистване след труп и дезинфекция е тя да  бъде извършена веднага след случилото се, но понякога има обстоятелства, които поставят екипите ни пред изпитания. При вече разложил се труп почистването е доста трудоемка работа и не всеки човек може да извърши това.

Затова фирмата ни се стреми винаги да помага на хората, които са в подобно затруднение.

Как се извършва дезинфекция след труп?

Екипите, които извършват почистването на подобни обекти са квалифицирани кадри, занимаващи се от години с такъв вид дейност, използващи най-високите технологични средства, които спомагат за по-бързо и ефективно почистване, като премахват и най-малките микроорганизми.  

Преди процесът да започне, екипите ни извършват оглед и съставят план, състоящ се от последователни етапи, включващи:

  • Използване на димки, които първоначално обеззаразяват въздуха.
  • Употреба на апарати излъчващи Гама-лъчи с радиоактивно действие, проникващи през дебели метални повърхности. – Убийственото действие на Гама-лъчите върху микроорганизмите намира приложение за стерилизация на различни материали и предмети.
  • Мокро почистване- машините за мокро почистване разполагат с резервоари с голям капацитет за чиста и мръсна вода и позволяват да се получи дълбочинна дезинфекция. Освен това тези машини разполагат с въртящи се цилиндрични четки и ръчни приставки с помощта на които могат да се почистват и по-малки повърхности.
  • Сухо почистване- съвременната химия предлага богат асортимент от почистващи препарати на алкална основа, съдържащи хлор и някои видове киселини, които премахват мърсотията и миризмите и са гаранция за качествено почистване.

След като обектът бъде почистен и дезинфекциран, хората от екипа правят повторна проверка, оглеждат мястото и приключват окончателно с извършената от тях дейност. Екипната им дейност гарантира професионализъм и качествено обслужване.

Почистване след труп и дезинфекция